Cocoonhouse

Cocoonhousen perustaja on lahtelainen vaatesuunnittelija ja yrittäjä Riikka Flink.

Kokemusta vaatetus- ja tekstiilialalta Riikalla on yli parinkymmenen vuoden ajalta. Riikka aloitti vaatetusalan opinnot Turussa, Åbo Hemslöjdslärarinstitutissa, mutta muutaman vuoden jälkeen tie vei Lahden Muotoiluinstituuttiin, josta hän valmistui teolliseksi pukusuunnittelijaksi (artenomi). Jo opiskeluaikana Riikka teki assitentin ja freelance suunnittelijan töitä eri yrityksissä ja näin ollen pääsi oppimaan eri maiden tuotantotapoja niin kauko-idässä, etelä Euoopassa kuin Baltiassakin. Myöhemin hän lanseerasi oman vaatemalliston, joka oli nimeltään Almond. Vaatemalliston lisäksi Riikan yrityksen tuotevalikoimaan kuuluivat myös sisutustekstiilit. Nämä mallistot hän valmistutti Baltissa sekä etelä-Euroopassa. Jo silloin lähituotanto muodostui sydämenasiaksi. Myytyään ensimmäisen yrityksensä, työtehtävät ovat vieneet Riikkaa muun muassa Bangladeshiin, joka viimeistelikin hänen ajatusmaailman vaatetusteollisuutta kohtaan. Tämän jälkeen itsestäänselvä valinta oli lähialueilla ja Suomessa tuotetut mallistot ja Riikka mielellään keskustelee valinnoistaan tuntitolkulla :) 

Riikan uusi naistenvaatemallisto kantaa nimeä Cocoonhouse, joka on graaffinen, linjakas ja leikkisä mallisto. Mustan ja harmaan rinnalla tulee näkymään kausittain vaihtuvat väriteemat ja kuosit.

Tärkeä osa malliston arvomaailmaa on se, että kaikki malliston ommeltavat tuotteet valmistetaan yrityksen kotikaupungissa Lahdessa.

Lahtelaisuus ja yhteistyö lähialueen yrittäjien kanssa onkin tärkeä osa Cocoonhousen arvoja.

"On mahtavaa haaveilla, mutta myös toteuttaa haaveensa. Tämä on haaveeni, jonka nyt toteutan yhdessä sinun kanssasi."

Toivotan kaikille rohkeutta tarttua unelmiinsa! 

Riikka