Materiaaleista ja tuotannoista

Cocoonhousen sydän sykkii ekologisuudelle, eettisyydelle ja pienelle hiilijalanjäljelle.

MATERIAALEISTA

Kotimaisuus on meille materiaaleja valittaessa sydäntä lähellä, mutta hankimme myös muualla Euroopassa valmistettuja, turvallisia materiaaleja. Pyrimme siis aina mahdollisimmaan pieniin välimatkoihin materiaaleja valmistavan tehtaan ja ompelimomme välillä. Kankaan käyttötarkoitus sanelee myös kankaan hankintapaikan.

Me tunnemme kangasvalmistajamme ja lähes poikkeuksetta kangasrullista löytyy joko GOTS-sertifioinnista tai Ökotexistä kertovat merkinnät. 

Käytämme vaatteissamme pääosin luonnonmateriaaleja, kuten luomupuuvillaa, bambua, merinovillaa, pellavaa sekä selluloosamuuntokuitua, tenceliä. Osassa materiaaleja on ripaus elastaania, käyttömukavuuden ja kankaan pidemmän käyttöiän takia. Laadukas ja kestävä materiaali on lähtökohta myös kestävälle suunnittelulle. Meille tärkeintä on, että tuote saa mahdollisimman pitkän elinkaaren ja se on myös suunnittelussamme lähtökohtana. Malleissamme on yksinkertainen, kestävä linja, mutta kun tarkemmit tutustut tuotteisiimme, löydät aina jonkin pienen suunnittelullisen jujun tai puentatavan, joka tekee tuotteesta monikäyttöisemmän. Emme halua kulkea massamuodin mallistoaikataulujen mukana vaan perusmallistomme on slowfashionia. Jatkuva tarina, johon lisäämme mausteita vuodenaikojen mukaan. 

Cocoonhousen mallistoissa näkyy myös välillä myös omat printtikuosimme, jotka digiprintataan Liettuassa. Digiprintti on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kankaanpainantaan kuin perinteinen rotaatiopaino.

Jotta materiaalit kestävät tuotteissamme mahdollisimman pitkään, testaamme kaikki mallistoon valittavat kankaat itse. Ensimmäisessä vaiheessa pesemme materiaalit kangaspaloina useaan kertaan, jolloin tarkastamme kankaan kutistuman ja hankauksen keston. Seuraavaksi, jos materiaali vaikuttaa laadultaan lupaavalta ja tuntuu iholle miellyttävältä, valmistamme mallikappaleet ja otamme tuotteet testikäyttöön. Nämä testausvaiheet läpäisseet materiaalit pääsevät Cocoonhousen tuotantoon, mallistoon ja sinun iloksesi.

TUOTANNOSTA

Ommeltavat tuotteemme valmistetaan Lahdessa, kolmessa eri ompelimossa. Yhteensä tuotteitamme tällä hetkellä leikkaa ja ompelee 8 ammattitaitoista ja upeaa ompelijaa. Alustavan kaavoituksen tuotteille tekee suunnittelija itse, eli Riikka, mutta käyttää apukäsinään muitakin ammattilaisia. Tuoteemme on tällä hetkellä kaavoitettu kaksoiskokoon, niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä takaa myös tehokkaamman tuotannon ja mahdollisimman pienen leikkuujätteen. Leikkuujäte lajitellaan jatkokäyttöön, esim. pipoihin, taskujen vuoriin, lastenvaateiden osiin tai revittäväksi esim. sisustystyynyjen täytteeksi. Osa lahjoitetaan pienille taiteilijoille päiväkoteihin ja kouluihin. Mahdollisimman vähän jätettä päätyy energiajätteeksi.

Jäitkö vielä miettimään jotakin? Lähetä meille meiliä osoitteeseen shop@cocoonhouse.fi, vastaamme mielellämme.

Eettisen ja ekologisen tuotteen synnyttää eri tuotanto-osissa tapahtuva välittäminen ja huolenpito. Pienistä puroista syntyy muutos vastuullisempiin tuotantoketjuihin.