Päivässä ei saa muutettua maailmaa

Näin kesän alkupuolella voi hetken hengähtää ja katsoa taaksepäin.

Aika lentää kuin siivillä ja nyt ollaan taas uuden äärellä. Kivijalkakauppa on saatu pystyyn ja nyt tehdään töitä ihan omassa putiikissa Lahden Rautatienkadulla. Oman myymälän ja malliston kehittäminen ekologisesti on unelmani ja nyt se tie on alkanut.

Ennen suuria suunnitelmia ja unelmien toteuttamisia on aika miettiä, mitkä ovat olleet lähtökohdat sille mitä teen ja miksi se tuntuu minusta niin oikealta.

Miksi siis tuntuu siltä, että asiat menevät oikeaan suuntaan ja rinnassa kuplii ilo?

Esittelyssäni on mainittu, että olen pitkään toiminut vaate-ja tekstiilialalla.Totta, tosi pitkään. Joku kysyi, että eikö sinua ala jo puuduttaa. Ehei, päinvastoin. Löydän uusia haasteita ja pohdittavaa joka päivä.

Olen aina ollut periaatteiden puolesta hengittävää tyyppiä; se tehdään mitä luvataan ja kaikkia on kohdeltava reilusti sekä oikein. Perhe ja ystävät antavat voimaa ja ruokkivat tekemistäni. Iloisuus ja positiivisuus ovat minulle polttoainetta. Ahkeruus palkitaan aina ja töitä tehdään tosissaan. Nämä periaatteet kulkevat persoonassani ja työssäni, niin suunnittelijana kuin yrittäjänä, ja on luonnollista että periaatteeni ohjaavat vahvasti sitä mitä teen nyt.

Ja monen moista on tullut tehtyä vaatetusteollisuuden parissa, niin Suomen, Baltian kuin Euroopankin tuotannoissa. Työskennellessäni Kaukoidän tuotteiden ja tuotantojen parissa lamppu syttyi. Minulle selvisi hyvin nopeasti, miten pienen pieni kärpänen olen keskellä mahtavan kokoisia organisaatioita ja kulttuureita.

Idealistina kuvittelin matkaavani maailmalle ja muuttavani pienen palan toimintakulttuuria. Vaikkapa, että käsieni kautta kulkevat mallistot tai tilaukset olisivat kaikki sertifoitua luomumateriaalia. Höpsistä. Saisi olla aika mahtavia voimia liikkeellä, että minä olisin siinä tuotantoketjussa saanut mitään uudistettua. Onneksi maailman kulutustrendit ovat muuttumassa maapallolle positiivisempaan suuntaan, joten toivotaan, että kuluttajat saavat tietoisuudellaan tämän pyörän pikkuhiljaa liikkeelle. Ja valinta on minun; miten olen osallisena tässä pyörässä!

Omissa vaateostoksissani yritän parhaani. En ole puritanisti, mutta pyrin väistelemään euroopan ulkopuolella valmistettuja tuotteita. Kun kyse on tietyistä tuotteista, on Euroopassa tuotetun sadetakin tai kumisaappaan löytäminen melkoisen haastavaa hommaa arjen kiireessä. Mutta riemukseni olen huomannut, että kyllä niitäkin löytyy. Toki se vaatii sinnikkyyttä.

Mietin, mitä sitten minä pystyisin tekemään omassa työssäni vaikuttaakseni asioihin?

Pystyn paikallisesti täällä kotimaassa ja lähialueilla tekemään niitä valintoja, joilla saan tehtyä ja tarjottua ekologisia ja eettisesti valmistettuja vaatteita. Pystyn sanomaan, mitä materiaaleja haluan käyttää tai missä valmistutan tuotteeni. Tunnen tuottajani ja ennen kaikkea pystyn seisomaan suoraselkäisesti tuotteideni takana.

Ilmaisemalla mielipiteeni ja toimimalla periaatteideni mukaan, olen kuluttajien rintamassa pyöräyttämässä muutoksen pyörää liikkeelle.

Näistä ajatuksista lähti liikkeelle brändini Cocoonhouse. Halusin kuoriutua uudelleen ja kukoistaa, ekologisesti. Haluan tarjota tätä valintaa myös sinulle.

Se ohjaa vaatesuunnitteluani sekä tuotevalintojani kivijalkakaupassani Lahdessa. Järjellä, ilolla ja positiivisuudella.

Emme saa päivässä muutettua maailmaa, mutta askel kerrallaan se on mahdollista.

Ja feel free! Voit aina lähettää minulle palautetta ja kysymyksiä tuotteistammme osoitteeseen shop@cocoonhouse.fi

Ihania kesäpäiviä,

Riikka


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published